Gud vill inte ha homofiler i kyrkan

Nu har sinnessjukdomen inom den svenska kristenheten nått nya höjder. 

En pastor i evangeliska frikyrkan, Björn Cedersjö får en debattartikel publicerad i tidningen dagen (som på senaste tiden publicerat allt mer kristushatande smörja) där han menar att kyrkor bör “bejaka samkönade relationer som syftar till kärlek, överlåtelse och trohet”.

Låtsaspastorn Björn Cedersjö

Först ska det vara sagt att Gud är och definierar kärlek. Homofili är straffbart med dödstraff i Mose lag. Gud har inte definierat homofili som kärlek utan som ett lagbrott lika vidrigt som mord.

Är Bibeln otydlig när det gäller homofili? Inte alls. Den som påstår det ljuger. Gud är densamma idag som när han brände upp Sodoms invånare i helveteseld från himlen. 

Om någon skulle få för sig att Jesus inte vill att bögar ska dö kan man ju reflektera över alla de gånger han nämner Sodom och Gomorra i sina predikningar som ett orättfärdigt exempel. 

Eller, om Gud inte hatar homofiler idag, varför står det då i Petrus brev att Gud brände ihjäl Sodoms homofiler som ett varnande exampel för framtida generationers orättfärdiga människor?

“Och städerna Sodom och Gomorra lade han i aska och dömde dem till att omstörtas; han gjorde dem så till ett varnande exempel för kommande tiders ogudaktiga människor.” -2 Petrus 2:6 (1917)

Det är föga förvånande att denna sodomitvurmare förnekar och ljuger om vad Bibeln säger. Bibeln säger ju att 

“För var och en som hör profetians ord i denna bok betygar jag: Om någon lägger något till dessa ord skall Gud på honom lägga de plågor som det är skrivet om i denna bok.” – Uppenbarelseboken 22:18 (Sfb)

Vi vet att ingen frälst människa ändrar i, eller ljuger om Guds ord. Att göra det är typisk för förkastade människor som i sitt ihärdiga hat mot Herren och hans ord samt deras ständiga förnekelse av det sanna evangeliet överlämnats av Gud till deras eget förfall precis som det skedde med Farao när han envist vägrade ödmjuka sig inför Gud. 

“Men Herren gjorde faraos hjärta hårt så att han inte lyssnade på dem, alldeles så som Herren hade sagt till Mose.” – 2 Mosebok 9:12

“Pastor” Björn Cedersjö passar in på hur Romarbrevets första kapitel talar om Gudshatande homofiler när det säger

“Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan.” – Rom 1:21

Och vidare

Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar.”- Rom 1:24

Det finns nämligen onda människor som innerligt förnekar och hatar Gud. Bibeln är tydlig med att det för dessa kan komma en tid då deras chanser till frälsning är över, och Gud överlämnar dem till den orenhet och den högmodigt onda väg de själva valt. 

Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.” – Rom 1:26-27

Bibeln beskriver att Gud ger upp om dessa och att resultatet blir det depraverade tillstånd av förkastelse som drivs av hat mot sin skapare och djup orättfärdighet. Därför förekommer våld och pedofili varje gång homofiler påträffas i Bibeln.

Att dessa skulle accepteras i församlingen är villolära och att förkasta Guds ord. Inte ens otuktiga frälsta bröder eller drinkare ska tillåtas i församlingen (1 Kor 5:11), än mindre då dessa som staten borde avliva på samma sätt som Gud avlivar dem genom eld och aids.

Artikelförfattaren “pastor” Björn Cedersjö är av missuppfattningen att Gud är demokrat. Tvärt om är det så att Björns känslor , erfarenheter och omläsningar av Bibeln inte spelar någon roll. Gud har sagt det han har sagt.

 

 

Gud vill inte ha homofiler i kyrkan

7 thoughts on “Gud vill inte ha homofiler i kyrkan

 1. Hej Läser dina ord med sorg i hjärtat. I vissa stycken pekar du mycket riktigt på allvarliga brister och avvikelser från klassisk kristen tro.
  Men de ord du brukar och det språk du använder förtar mycket
  Att Cedersjö i dagen fört fram åsikter som är knepiga medför inte att det känns seriöst att lägga ut ett foto på honom med det kladd som nog bara har funktionen att vara personligt nedsättande
  Jag tycker det är obegripligt och sorgset och upprörande att kristna och hela kyrkor kan välsigna det som bindeln säger är fallet av avgudadyrkan
  Har blivit riktigt upprörd och ledsen när pastorer går i pridetåget och därme hyllar Baal som än idag har stor makt över många människor
  Men den enskilde syndaren eller den förvillade har sällan själv insikt i att man hamnat i Baals klor

  Like

 2. Mikael Nyman says:

  Jag citerar Cedersjö från artikeln:
  “Och jag påminner mig om att vi vid olika tillfällen börjat tolka bibeltexter på nya sätt, även där det finns hänvisningar till ordningar i skapelsen: vi talar om jämlikhet i stället för hierarki när det gäller manligt-kvinnligt, vi godtar kvinnliga pastorer och präster”

  “En parallell är min egen forskning som visar hur frikyrkornas bibelundervisning om skilsmässa och omgifte förändrats.”

  På sätt och vis är det en naturlig, om än beklaglig utveckling. De flesta friyrkor har i praktiken accepterat avsteg från eller “tolkat om” Bibeln i en rad andra frågor – kvinnliga pastorer, skilsmässa/omgifte, samboförhållanden och olika former av heterosexuell otukt som i praktiken tolereras eller accepteras i många församlingar, m.m.

  Like

  1. swedishbaptist says:

   Han säger i princip att Bibeln bör ändras och anpassas efter dagens groteskt syndiga samhälle. Det är hädelse.

   Like

   1. Vet inte om ordet hädelse är rätt men att ändra bibeln har väl cedersjö ej sagt men dock anser han sig ha rätt att förksta paulus. det har inte jag.. Jag litar på att paulus hade herrens uppdrag och att bibeln är guds ord

    Like

   2. swedishbaptist says:

    Att säga atr Bibeln säger något den inte gör, och förneka annat” anser jag ändå vara att angripa Guds natur och uppenbarade sanning. Bibeln är ett smörgåsbord för dessa, där det mesta inte faller dem i smaken!

    Like

   3. Hej igen swedish baptist eller vad du egentligen heter
    Nu är vi mer nära
    Att ändra och plocka och stuva om Guds ord är populärt och har varit så redan på Jesu tid
    Han korrigerade och undervisade dem som hamna snett
    Jag tror det är väldigt viktigt att vi strävar efter att rätt förstå Huds ord i studier och bön Anden uppenbarar därtill ordet och öppnar våra sinnen om vi släpper in honom
    Klarspråk är viktigt men som representant för Han som är kärlek kännare jag att det är viktigt att vara entydigt men inte kränkande tydlig men inte kittla i öron på dem som skapar en egen religiös kvasi bibel
    Att häda är fruktansvärt men ordet bör nog används på rätt ställe
    Man blir mer trodd då och orden får så att säga mer verkanskraft
    Allt gott!

    Like

 3. En rätt bra eller rättare sagt den grund som församlingen vilar på är Guds ord. Sen är det den helige Ande som öppnar hjärtat för ordets verkan i mitt eget liv. Jag delar MN tankar om en successiv förskjutning av bibelordets betydelse utifrån den sociala och politiska kontexten. Det är sorgligt. Men jag delar inte “swedish baptist” sätt att uttrycka sin åsikt om en annan människa. Vi måste kunna skilja på sak tankar och person. Kärleksfullhet är ett signum men för den sakns skull kan vi som kallar oss kristna inte bara jamsa med, hålla med, hålla tyst eller låta bli att reagera över hur guds ord manipuleras. Jag vädjar bara om annat språk. Swedish baptist blir mer trodd och skulle mötas mer seriöst av läsare och lyssnare.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s