Abortfrågan är ingen kvinnofråga

Om abortfrågan har att göra med kvinnors rättigheter så har skolfrågor också det.

Eftersom det inte föreligger några biologiska skillnader mellan ett foster i livmodern och ett utanför, kan abortfrågan inte primärt vara en kvinnorättsfråga, utan en fråga om barns rättigheter. Annars borde samma logik ge kvinnor rätt att avliva barn också i skolåldern.

Det är skrämmande att svensk lagstiftning kommer så till korta att den enbart skyddar det redan födda barnet, men inte det ofödda, när bara semantik och omgivning skiljer dem åt.

Kalla det för vad det är, ett barn och inte ett foster. Den verkliga kvinnofrågan är snarare vem som tar ställning för flickors rätt till värdiga liv innan de föds?

Abortfrågan är ingen kvinnofråga

3 thoughts on “Abortfrågan är ingen kvinnofråga

 1. LoveIsKey says:

  Håller med, vårat samhälle är så förvirrat om sexualitet, värde av människor, och ofödda barn m.m. att så mycket förfärligt kan ske.

  Därför är äktenskapet så viktigt, att män tar sina ansvar, då det är minst lika mycket männens ansvar som kvinnornas att värna de oföddas rätt till liv. Ett foster är biologiskt en egen människa, beroende av sin moders kropp för att utvecklas och överleva.

  Vårat samhälle, om det förblir eller blir änmer själviskt, så är det inte svårt att tro att dementa och mer svaga människor också avlivas såsmåningom.
  Hade vi varit ett civiliserat samhälle (kristnavardepartiet.se) hade vi hellre adopterat bort barn (går inte i Sverige med nuvarande lag-stiftning) som inte kan tas hand om (min Morfar föddes år 1921 och blev adopterad inom Sverige samt fick ett väldigt rikt liv).

  “Bryt tystnaden om abort” Livsval på YT

  Tycker att Mats Selanders “Därför är abort fel 1-4” på YT abortjnej också för ett vettigt resonemang.
  Hans blogg https://matsselander.wordpress.com/

  “Abortion is clearly wrong.” Jordan Peterson “but it’s not that simple.” YT

  Like

  1. swedishbaptist says:

   God kommentar broder! Jag håller helt med dig. I ett civiliserat samhälle med moral, där människor tar ansvar, kan inte abort finnas.

   Min morfar föddes också 1921.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s