Angående Steven Andersons Sverigebesök

Det vore kanske lämpligt att säga något kort angående pastor Steven Andersons Sverigebesök.

Media tycks gärna vilja framställa det som märkligt att vi baptistfundamentalister inte stödjer eller accepterar homosexualitet.

Det är dock inte märkligt, utan snarare en biblisk självklarhet.
Alla vuxna människor i Sverige förstår nog att Bibeln lär att homofili är svår synd. Det enda uppseendeväckande är att vi oberoende baptister öppet står för vad vi tror på. (Nämligen vad Bibeln säger) Detta även när vi hatas och hotas på grund av det.

Dekadensens mest vidriga skvallerdravel, Aftonbladet, hävdar att Steven Anderson ämnar “sprida sitt budskap” (underförstått:böghat) på de restauranger han sagt att han ska besöka.

Det är Aftonbladets hitte-på och ett försök att visa Steven Anderson som konfrontativ. På en restaurang äter man. Aftonbladet ljuger eftersom de lever av sensation snarare än sanning. Sluta tramsa, Aftonbladet!

Pastor Steven Andersons besök i Sverige är en missionsresa som han genomför på eget initiativ.
Ingen församling i Sverige står bakom honom eftersom “vi” oberoende baptister inte fullt ut delar tro med någon svensk församling.

Han har dock folk i Sverige som uppskattar hans predikningar och som i synnerhet är intesserade av att predika evangeliet från dörr till dörr (något som är oberoende baptisters signum). Därtill finns människor med annan församlingstillhörighet som sympatiserar med det han predikar och som tycker att det är viktigt att stå upp för yttrandefriheten såväl som religionsfriheten.

Slutligen ska understrykas att Steven Andersons Sverigebesök inte är en provokation utan kristen mission till vad som kommit att bli världens mest avfälliga och omoraliska land. Vår syn på mission och evangelisation är att missionsbefallningen i första hand befaller oss att gå ut och presentera frälsningen för människor med bibeln i hand, och uppmana dem att tro.

Jag tror att jag kan tala för oss alla och säkert medparten av Sveriges kristna när jag säger att vår önskan och bön är att människor ska få möjlighet att höra evangeliet och bli frälsta, så att de undgår helvetet och  får evigt liv som gåva av Gud genom sin tro på Jesus Kristus som deras Frälsare och enda väg till himlen.

 “Alla har syndat och saknar härligheten från Gud…” – Romarbrevet 3:23 (SFB)

“Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.” – Rom 6:23

Sedan förde han ut dem och frågade: “Ni herrar, vad skall jag göra för att bli frälst?” De svarade: “Tro på Herren Jesus så blir du frälst…” – Apg 16:30-31

Vänligen,
Levi Modin, Florida 2 Maj
2019
Angående Steven Andersons Sverigebesök

4 thoughts on “Angående Steven Andersons Sverigebesök

 1. MrW says:

  Hej levi!

  Jag kan helt hålla med dig i det du skrev.

  Jag och 3-5 andra går regelbundet ut och försöker att predika hur man kommer till himmelen
  Det har ju, som du redan vet, varit en tuff uppgift eftersom majoriteten av alla som man pratar med är Ateister/muslimer, eller annan tro. och är dom kristna så är dom för rädda för att säga vad dom tror, och om dom nu skulle säga det så är det att man måste vara en bra person för att ta sig till himmelen.

  Under denna tid som jag varit ute och predikat ( ca ett år och ett halvår) så har jag hört kanske 10-15 personer frälsta, det är inte mycket men en extra själ till himmelen är bättre än att inte få något alls

  Men nu för några veckor sedan var vi 14 personer ute och predikade, och under en helg så blev 8 personer frälsta. Prisa Gud för det, det var mäktigt att uppleva.
  Tror också att det var Gud som visade vägen vart vi skulle predika, för det var sista minuten ställen som dök upp från ingenstans. Och detta för att vi ska bli uppmuntrade att Själavinning faktist funkar i Sverige, men man måste bara våga/orka göra arbetet!
  Guds frid

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s