Den Norska kyrkans vidriga synd

Den Norska statskyrkan har röstat för att sodomiter ska få gifta sig i kyrkan. Alltså bryr sig kyrkans högst beslutande organ inte det minsta om Bibeln och Guds syn på saken. Att en kyrka ringaktar klara skriftställen till fördel för perversion är historiskt anmärkningsvärt, och ur en kristen synpunkt uppenbarligen sataniskt. Man kan fråga sig varför dessa homofiler vill gifta sig i en kyrka vars alla bekännelseskrifter och hela historia avskyr och förbannar dem? Uppenbarligen är det som i Sverige en fråga om statlig pk-agenda.

Svt rapporterar “Förslaget som innebär att två bröllopsritualer införs och att synen på äktenskapet blir könsneutral, får stöd av 88 av 115 delegater.  Det har arbetats fram av ett utskott i kyrkomötet, kyrkans högsta beslutande organ. En minoritet i utskottet som istället ville fortsätta utreda hur samkönade vigslar i kyrkan skulle påverka kyrkans teologiska syn på familjen i stort, fick stöd av 32 medlemmar.” (SVT)

Det fanns alltså en grupp i utskottet som önskade utreda vilka teologiska följder sodomitbröllop skulle få för Norska kyrkan, tyvärr är det för sent för sådana halvdana dödsryckningar. Den följd det får är uppenbarligen att det inte längre är en kyrka i någon biblisk mening.

Idag stöter man ibland på lögnen att Bibeln inte nämner homosexualitet och att det inte var homosexualitet som var staden Sodoms synd. Det var det. Bibeln nämner staden Sodom 49 gånger, varav 9 i Nya Testamentet. När Gud förstörde Sodom i forna tider var det strax efter att Herren Gud själv, i Jesu form, kommit till patriarken Abraham med två änglar med sig (1 Mose 18) och tydligt deklarerat “Ropet över Sodom och Gomorra är starkt och deras synd är mycket svår.” (1 Mose 18:20, SFB). Likaså står det klart och tydligt i den mosaiska lagen att Om en man ligger med en annan man som en man ligger med en kvinna, begår de en avskyvärd handling. De skall straffas med döden. De bär på blodskuld. (3 Mose 20:13).

760
Norska kyrkan röstar för sodomi och drar Guds dom över Norge

Då säger någon att Gud i Gamla Testamentet var hård, men att Jesus är kärlek. Det är fel! Gud är densamme och samme Jesus är Herren Gud i Gamla Testamentet. (Heb 13:8) Dödsstraffet för homosexuella handlingar är inte en motsägelse mot Bibelns kärleksbud, eftersom kapitlet innan det om dödsstraff ger påbudet du skall älska din nästa som dig själv…” (3 Mose 19:18)

Gud och Jesus tyckte alltså att israeliterna skulle döda alla som begick homosexuella handlingar men också att de skulle älska sina nästa som sig själva. På samma vis tar Jesus aldrig på något vis avstånd från dödsstraff i Nya Testamentet utan refererar upprepade gånger till Sodom som ett exempel på ett land som kommer få en svår dom på domedagen (Matt 10:15, 11:24, Luk 10:12) och säger att “…den dag då Lot gick ut från Sodom lät Gud eld och svavel regna från himlen och gjorde slut på dem alla.” (Luk 17:29). Inte verkar Jesus ha något emot att Gud brände ihjäl dem!

Men varför ville Gud bränna upp alla människor i Sodom i eld och svavel? Jo det förklarar Nya Testamentet när det står att Städerna Sodom och Gomorra dömde han till undergång. Han lade dem i aska och gav så ett exempel på vad som skulle hända de ogudaktiga. Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv. (2 Pet 2:6-7)  och att “Så är det med Sodom och Gomorra och städerna däromkring. På samma sätt bedrev de otukt och följde onaturliga begär. De står som ett varnande exempel och får sitt straff i evig eld.” (Jud 1:7)

Gud brände alltså upp sodomiterna så att eftervärlden skulle veta vad som händer sådana som följer den typen av onaturliga begär.

Bibeln fortsätter:

Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv. Den rättfärdige mannen bodde nämligen bland dem, och dag efter dag plågades han i sin rättfärdiga själ av att se och höra det onda som de gjorde. Herren vet alltså att frälsa de gudfruktiga ur frestelsen och att hålla de orättfärdiga i förvar och straffa dem fram till domens dag, särskilt dem som i orent begär följer sin köttsliga natur och föraktar Herren. Fräcka och självsäkra skyggar de inte för att smäda höga makter, under det att änglar, som står högre i fråga om makt och styrka, inte uttalar någon smädande dom mot dem inför Herren. (2 Pet 2:7-11)

Gud säger att de levde ett ogudaktigt och utsvävande liv som skadade deras omgivning. Det står att de hade “orena begär” och följde sin “köttsliga natur”, alltså är det tydligt att deras synd var av sexuellt avvikande slag. Det står också att de var fräcka och stolta och att de smädade och föraktade Gud. Att homosexuella hatar Gud bekräftas av Romarbrevets första kapitel.

Aposteln berättar för oss om en viss sorts människor och säger att Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. De påstod att de var visa, men de blev dårar. De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen…” (Rom 1:21-25

Det sägs alltså att anledningen till att Gud gav upp och utelämnade dessa människor till deras synd är att de först frånsagt sig Gud och tillbett skapelsen istället. Vad hände då med dem? Jo, de blev homosexuella! Se hur texten fortsätter:

Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse. Och eftersom de inte ansåg det vara något värt att ha kunskap om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag, så att de gjorde sådant som är mot naturen.” (Rom 1:26-28)

Bibeln är tydlig med att det är Guds vilja att alla ska bli frälsta, men det verkar som att om någon ägnar sig åt den synd som Gud tycker är vidrigast och ihärdigt vägrar erkänna Guds existens och tro på Gud för sin frälsning, så kommer det en tidpunkt då Gud säger att det är för sent för dem, det finns inget mer hopp för dem. Detta är det rättvisa straffet för deras handlingar, säger Bibeln.

sodom
Gud dödade invånarna i Sodom och kommer att döda sodomiterna i Norge på sin vredes dag

Vad kännetecknar då dessa människor, vad är talande för sodomiter, eller homosexuella?

Bibeln fortsätter “De har blivit uppfyllda av allt slags orättfärdighet, ondska, girighet och elakhet, de är fulla av avund, mordlust, stridslystnad, svek och illvilja. De skvallrar och förtalar, de hatar Gud och brukar våld. De skrävlar och skryter och tänker ut allt ont. De lyder inte sina föräldrar, är oförståndiga och trolösa, kärlekslösa och hjärtlösa. Sådant gör de, fastän de mycket väl känner till Guds rättvisa dom, att de som handlar så är värda döden. Ja, de samtycker också till att andra gör det. (2 Pet 2:29-32)

Låter det bekant? Gör en bildsökning på google på “gay pride” så får du se vilken vidrig otukt dessa människor bedriver på öppen gata i städer runt om i hela världen under parollen “stolthet”. Det är också sodomitorganisationen RFSL/RFSU som har monopol på sexualundervisningen i den svenska skolan, trots att deras perversioner fått mycket kritik (Sveriges Radio, Aftonbladet, SvD). Det råder alltså masshysteri över homosexuellas så-kallade rättigheter trots att det enbart är några få procent av befolkningen som är sodomiter.

Låt dig inte luras, kristna är beordrade att stå upp för Gud och Hans ord och döma ut synden öppet! (Jesaja 58:1, 1 Kor 6:3)

Den Norska kyrkans vidriga synd

8 thoughts on “Den Norska kyrkans vidriga synd

 1. Nikolai says:

  Hei,

  Jeg er en likesinnede fyr som bor i Oslo. Jeg var veldig begeistret for din webside og youtube kanal. Kjenner du noen i Norge av samme oppfatning som Deg?

  Stå på!

  Vennlig hilsen,

  Nikolai

  Like

  1. swedishbaptist says:

   Guds frid Nikolai!

   Jag tror som Faithful Word Baptist Church i USA, och det finns en stor kristen rörelse som kallas “Independent Fundamental Baptist” i Usa och andra delar av världen som tror som vi. I Norge finns en utmärkt kyrka i Stavanger som går ut dörr-till-dörr och berättar om frälsningen för människor och får dem frälsta. Kyrkan heter Faith Baptist Church, här är deras hemsida http://www.fbcstavanger.com/

   Du kan också ladda ner predikningar här http://faithfulwordbaptist.org/page5.html
   Gud välsigne dig!

   Like

   1. Nikolai says:

    Mange takk for ditt svar! Jeg tror også som deg da. Jeg er kjent med den mennigheten (kyrka) i Stavanger. (Jeg har fått en Norsk King James Bibel av dem) Dessverre er det langt borte for meg, og jeg har ikke mulighet til å flytte dit. Jeg tror at Oslo også trenger en god baptist mennighet.

    Gud velsigne deg også!

    Du hører nok fra meg igjen.

    Nikolai

    Like

   2. swedishbaptist says:

    Jag är ganska säker på att det inte finns någon annan kyrka i Norge som tror rätt. Det är mycket ovanligt med kyrkor i Skandinavien som inte tror som alla andra. Hela Skandinavien har under många hundra år influerats av starka statskyrkor och pingströrelsens gärningslära. Det finns mpnga som kallar sig baptister, men de är det inte. De tror att man måste sluta synda för att bli frälst, att man kan förlora sin frälsning, eller så tror de på tungotal och vild karismatisk lära och kvinnliga ledare. Den kyrkan i Stavanger torr jag är bland de bättre i världen, i alla fall har de kontakt med baptister med mycket sund bibeltro och lära.

    Gud välsigne dig broder, hör gärna av dig igen!

    Like

 2. Du har helt rett. Jeg har vært på besøk hos Faith Baptist Church og det er mye bra. Pastoren der er stort sett til å stole på, MEN selv da merket jeg at ‘repent of your sins’ hadde kryppet inn. (jeg hørte det uttrykt fra ‘the Deacon’ som absolutt ikke likte Steven L. Anderson. Og det står feil på deres ‘bible tracts’. Jeg hadde reist dit hvis jeg hadde hatt anledning for å undersøkte det videre.
  Akkurat nå vurderer jeg en annen mulighet. Jeg snakket nylig med svensk fyr, Mikael Simonsson, som har flyttet til London, med sin fru, for å finne en bedre kirke. Jeg henvisde ham til Chelsea Baptist Church som forskynner det sanne evangeliet. Dessuten så kjenner jeg en fyr der som skal starte en Faithful Word Baptist-type kirke i London neste år. Kanskje du kjenner navnet: Salaam Kamara. Det blir jo utrolig spennende. Så jeg vurderer å flytte dit jeg også.

  oh ja, det er helt vilt hvordan baptist i Skandinavia betyr karismatisk vranglære!

  Si ifra om du kjenner til flere i Norge som tror som oss. Send meg isåfall en mail på nikolai_kingsley@hotmail.com

  Like

   1. swedishbaptist says:

    Nikolai! Det var intressant att du besökt Faith Baptist Church. Jag har inte varit där själv, men Pastor Anderson har sagt till mig att Pastorn där är bra, och att det är en bra kyrka. Om de tror på “repent of your sins” och har fel på traktaten, är de givetvis villolärare. Jag ska maila dem nu och fråga. Men de har tidigare varit mycket dåliga på att svara.

    Några fler kyrkor tror jag inte att det finns, jag har hittat en i Danmark. Jag har också hört att det är få kyrkor i England som tror rätt, skicka gärna en länk om du vet att de tror rätt.

    Jag vet inte vilka dina vänner är som ska starta kyrka. Uppfyller han kvalifikationerna för en pastor? Har han kontakt med pastor Anderson?

    Guds frid,
    Levi

    Like

 3. Hei Levi, Jeg ser på dine videoer på youtube, men får ikke kommentere der. Min kanal heter Norwegian Baptist 🙂

  Jeg utelukker fortsatt ikke at den kirken i Stavanger er bra. Jeg hadde bare et litt blandet inntrykk av noe de ANDRE der sa, selv om Pastoren virket veldig bra. Jeg er glad for at de tildeler ut den norske King James oversettelsen.

  Min kamerat i England går i Chelsea Baptist Church som er en kyrka som tror rett på de viktigste. chelseachurch.co.uk. Jeg har vært der flere ganger. Han heter Salaam og hans youtubekanal heter Londonbaptist07. Jeg kan ikke svare de to siste spørsmålene dine, men du kan ta kontakt med ham der!

  Guds fred med deg også!

  Nikolai

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s